oj@kontakt.pl

tel. 601 234 567

Moja firma

THE JACKALOPE

TE 3 (NIE)CNOTY

PSOTNIK PUKA 2 RAZY

KVEIK IPA

GOŹDZILLA

DROGA MLECZNA

SROGIE LANIE

Piwo jasne dolnej fermentacji. Jest to klasyczny lager z dodatkiem amerykańskiego chmielu. Czysty profil smakowy lagera pozwala cieszyć się aromatami wniesionymi przez chmiel Amarillo bez żadnych przeszkód.

Nasza wariacja na temat beligijskiego stylu Witbier, której przyświecała myśl „Wszak nie z jedna czy tez z dwiema lecz ja się zabawiam z trzema”. Oprócz tradycyjnie używanej skórki pomarańczy dodaliśmy startą skórkę cytryny oraz herbatę Earl Grey, która wzbogaciła piwo o aromat bergamotki.  Silnie cytrusowe i orzeźwiające (idealne na lato).

Herbata Earl Grey i płatki róży??    Czemu nie?! Połączenie tych dwóch składników z jasnym, niskogoryczkowym piwem dało efekt mocno aromatycznego napoju z wyjątkowym smakiem.

Jest to piwo, w którym podwójny ekstrakt i podwójne chmielenie na aromat dały efekt bomby chmielowej. Do tego zestawu dołożyliśmy wyjątkowy norweski szczep drożdży, który wzbogacił piwo o aromat mandarynek i pomarańczy.

Klasyczne piwo pszeniczne warzone zgodnie z bawarskim prawem czystości. Na pierwszy plan w smaku wychodzi aromat bananów i goździków powstający przy udziale specjalnego szczepu drożdży. Na drugim planie znajduje się szlachetna niska goryczka. Piwo idealne na ugaszenie pragnienia.

Ciemne piwo z dodatkiem laktozy będącej cukrem pozyskiwanym z mleka. Niska goryczka pozwala na zdominowanie smaku przez słodycz. Degustacji towarzyszy aromat czekolady i kawy zbożowej.

Ciemne piwo o kremowej konsystencji i słodkim smaku będące piwnym odpowiednikiem kawy z mlekiem. Charakteryzuje się ono kawowo-czekoladowym aromatem. Efekt ten uzyskaliśmy poprzez dodanie cukru mlecznego laktozy oraz specjalnie wyselekcjonowanej kawy Arabica.

PSOTA NUMER 5

Hefeweizen z dodatkiem zielonej herbaty, ananasa, brzoskwini i jagody goji. Sesyjne jasne piwo o intensywnym przyjemnym zapachu owoców. Nie doszukuj się logiki skosztuj kropli egzotyki ;)

ZAUŁEK SZATANA

NIE DLA PSA

Hybryda belgijskiego Witbiera z polską IPA.  Styl w którym chmielowe aromaty i goryczka spotykają się z przyprawowym aromatem piw belgiskich. Dodatek skórek pomarańczy oraz trawy cytrynowej sprawia że piwo jest wyjątkowo soczyste i orzeźwiające.

Jasne belgijskie piwo o aromacie chmielu i owoców. W smaku wyjątkowo lekkie, podobne do pilznera. Dobrze ukryta wysoka zawartość alkoholu, czyni je zdradliwym. Niektórzy nazywają przez to piwa w tym stylu szatańskimi.

POLISH PALE ALE

Stuprocentowe polskie piwo uwarzone wyłącznie z rodzimych składników. Oprócz polskich słodów i chmieli użyliśmy także drożdży grodziskich, które dostarczyły niespotykany zbyt często na rynku efekt aromatyczny.

EL CHUPACABRA

Piwo dolnej fermentacji o słodowym aromacie i miedzianej barwie. Podczas degustacji dostarcza tostowo-chlebowe odczucie w ustach. Delikatna goryczka o ziołowym aromacie czyni piwo wytrawne na finiszu.

CZYSTY KWAS

Kwaśne piwo o jasnej barwie i niskiej goryczce. Kwaśny smak zawdzięcza kwasowi mlekowemu, wyprodukowanemu w naturalnym procesie fermentacji przez bakterie Lactobacillus. Wyjątkowo orzeźwiające doskonale gasi pragnienie w letnich temperaturach.

ZŁOTY DZILEŃ

Jasne piwo dolnej fermentacji. Jest to nasza rzemieślnicza interpretacja najczęściej warzonego stylu na świecie. Lekka zbożowa podbudowa uzyskana dzięki dużej zawartości słodu pilzneńskiego w zasypie. Pozwala cieszyć się aromatem chmieli o wyraźnej lecz nie dokuczającej goryczce. Doskonałe na każdą okazję.

NOCNA ZMIANA

Przedstawiciel tradycyjnego irlandzkiego stylu Dry Stout. Jest to ciemne wytrawne piwo opalono-kawowym aromacie uzyskanym dzięki pomocy palonego jęczmienia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do deserów.

BELGIAN BROWN ALE

Piwo górnej fermentacji w stylu Belgian Brown Ale. Połączenie słodów karmelowych oraz garść słodu palonego, dodatkowo specjalny belgijski szczep drożdży pozwoliły stworzyc piwo wyjątkowe w smaku i z charakterem.

PSOTNIK: PIERWSZY KWAS

ROGATY DEMON

Piwo dolnej fermentacji o chlebowym aromacie i barwie ciemnego bursztynu. Smaki słodowe dobrze zbalansowane goryczką. Jest ono przedstawicielem niemieckiego stylu „Bock” który warzony jest w Niemczech od setek lat.   W trakcie wielkiego postu dzięki konkretnej zawartości ekstraktu i alkoholu działał jak chleb w płynie i był jedynym pożywieniem mnichów przebywających w klasztorach.

Media społecznościowe